Oavsett vilken lagsport det är fråga om så har de flesta ett lag i sitt hjärta och genom att hålla på sitt favoritlag så gäller det att hänga med i både med och motgång.

När en favoritlag vinner så firar man segern och om det går dåligt så är man där och stöttar sitt lag trots ett nederlag. Man visar att man älskar sitt lag genom att bära klubbtröjor och annat som gör att spelarna känner att de bli supportad oavsett hur det går för laget.

Man kan offra mycket tid för sitt lag, speciellt om det är ett lag som inte har sin hemmaplan i Sverige utan utomlands. Man åker gärna på supporterresor för att få se och uppleva sitt lag spela någon hemmamatch. Det kan gå både mycket tid och pengar som satsas för att tillfredsställa känslan av att supporta laget i sitt hjärta.

Det blir ett speciellt band supporters emellan, även om man inte känner varandra. Vet man att någon älskar samma lag som en annan så kommer man genast överens och är som bästa polare. Inget slår den känslan av att sitta på en fotbollsmatch bland hemmasupporters och skrika sitt lag fram till seger.

Det kan vara svårt att som utomstående förstå de känslor som uppstår i samband med match, det är något som måste upplevas och att vara en hängiven supporter kan vem som helst bli.

Supporterkulturen är som en del av kulturen i många land. Speciellt de som har en sport som hålls över i stort sett alla andra. De så kallade nationalsporterna. Här i Sverige kan man nog säga att fotbollen är en bra kandidat, men vi har samtidigt mycket kärlek för många andra sporter, som ishockey, innebandy, handboll, speedway och ett flertal skidsporter när det väl är säsong.

Är man någon som huvudsakligen följer endast en sport är det inte alltid så enkelt att märka hur stor andra sporter faktiskt kan vara. Vilket ju i sig är ett tecken på hur stort utrymme det egentligen finns för många olika sporter och alla dess fans.