Fotbollsåret 2014 var ett härligt fotbollsår, framför allt med ett mycket spännande VM i Brasilien. Hur ser då fotbollsåret 2015 ut? Det tänkte vi titta lite närmare på här nedan.

Zlatan

Trots att det bara är januari så är fotbollsåret redan i full gång. Som vanligt håller de stora europeiska ligorna på, men framför allt så har afrikanska mästerskapen dragit igång. Turneringen som i år spelas i Ekvatorialguinea pågår till 8 februari.

För oss svenskar blir slutet av mars och början av april intressant, dels för att svenska landslaget möter Moldavien i EM-kvalet, dels för att Allsvenskan drar igång.

Även om det varken är VM eller EM, så kommer ändå fotbollssommaren 2015 bli högintressant. Till att börja med så har vi finalen i Champions League som spelas 6 juni i Berlin. Samma dag drar även dam-VM igång i Kanada med ett svenskt landslag som har chansen att gå riktigt långt.
En knapp vecka senare drar även Copa America igång med storlag som Brasilien, Argentina och Colombia. Årets turnering spelas i Chile och pågår till 4 juli.

Under hösten väntar EM-kval och för Sverige kommer nog mycket att avgöras i början av september när man möter både Ryssland och Österrike.

Lite senare under hösten går ju som vanligt också Allsvenskan in ett avgörande skede med avslutning i början av november. Återstår att se om något lag kan utmana de regerande mästarna i Malmö FF.