Arsenal FC är en av de riktigt klassiska klubbarna inom engelsk fotboll. Klubben som även går under namnet ”The Gunners” bildades redan år 1886 i Woolwich i de sydöstra delarna av London.
Första gången laget lyckades med att erövra den engelska ligatiteln var år 1931, vilket blev början på något av en storhetstid för Londonlaget, då man under 1930-talet kom att vinna ytterligare fyra titlar. Totalt har Arsenal tagit hem 13 ligasegrar, den senaste kom år 2004.

Arsenal Fotbollsklubb

Även i FA-cupen har Arsenal skördat en del framgångar. Första titeln kom år 1930, den senaste i år, 2015. Totalt har man vunnit tolv FA-cuptitlar, varav fem stycken på 2000-talet.

I internationella sammanhang har laget vunnit en stor titel, nämligen den numera nedlagda Cupvinnarcupen, vilken man vann år 1994.

Genom åren har Arsenal givetvis också haft en rad framstående spelare som till exempel Tony Adams, Paul Merson, Dennis Bergkamp, David Platt, Thierry Henry, Marc Overmars, Sol Campbell, Nicklas Bendtner och så förstås Fredrik Ljungberg som tillhörde de tongivande i Arsenal i början av 2000-talet.

Utöver Fredrik Ljungberg har även ett antal andra svenskar huserat i Arsenal, bland andra Anders Limpar, Rami Shaaban samt Sebastian Larsson.