Malmö Fotbollförening, i folkmun kallad Malmö FF, grundades den 24 februari 1910 och debuterade i Allsvenskan säsongen 1931/1932. De har varit seriesegrare i Allsvenskan 21 gånger, blivit svenska mästare 18 gånger och vunnit Svenska cupen 14 gånger. Sedan mästerskapstiteln föll till dem som vann slutspelet har Malmö FF segrat 5 gånger och de har dessutom vunnit 2 slutspel. Allt som allt finns det många priser och utmärkelser som tillfallit klubben.

Malmö Stadion

Klubben är för tillfället ett av lagen som spelar i Allsvenskan och är dessutom de regerande mästarna efter sin vinst förra säsongen. För tillfället ligget laget på sjätte plats med 34 poäng, men på den ljusa sidan är det bara fyra poäng efter ledaren så två mästerskapstitlar i rad är inte en omöjlighet. Och de som sätter oddsen har inte räknat ut dem.

Malmös första vinst i Allsvenskan fick de 1944 och de var starten på klubbens första storhetstid, denna varade in på början av 1950-talet efter klubben tog tre raka guld 1949, 1950 och 1951. Och storhetstid är ingen överdrift, under perioden då de tog tre raka guld var de obesegrade i sammanlagt 49 matcher.

Men detta var ändå inte lika bra som klubbens dominanta tid under 1970-talet då de tog hem fem svenska mästerskap och fyra svenska cuptitlar. Klubbens främsta rivaler är historiskt sett IFK Göteborg, Helsingborgs IF och IFK Malmö.

2014 var inte bara ett år då Malmö blev svenska mästare, det var också det första året någonsin som klubben kvalificerade sig till gruppspelet i Champions League.

Klubbens officiella hemsida har all information man kan tänkas vilja ha både om dem själva och deras uppkommande matcher.