Tottenham Hotspur Football Club, eller bara Tottenham i vardagligt tal, är en engelsk fotbollsklubb som tävlar i Premier League. De har varit med sedan ligans första säsong 1992-93, men inte blivit ett av de sex lag som hittills vunnit titeln.

Klubben grundades 1882 och har sett väldigt många upp och nedgångar genom åren. De fick bland annat sin första FA Cup vinst 1900-01  och blev då det första icke-ligalaget att vinna cupen. De var också det första laget under 1900-talet att vinna vad man kallar för The Double. Detta betyder att man inte vinner både serien i den högsta divisionen och den största cupen under en och samma säsong.

Tottenham blev också det första brittiska laget att vinna en UEFA cuptävling: European Cup Winners’ Cup år 1963. Och med sin vinst av UEFA CUP 1972 blev de det första brittiska laget att vinna två stora europeiska troféer. Från 1950 till 2000 tog de hem minst en stor trofé varje årtionde, något som endast har matchas av Manchester United.

Totalt har klubben vunnit två ligatitlar, åtta FA Cups, fyra ligacuper, sju FA Community Shields, en European Cup Winners’ Cup två UEFA Cuper.

Som sagt har Tottenham aldrig vunnit Premier League sedan den startade. Deras bästa placering någonsin kom dock förra säsongen 2016-17 då de tog hem andraplatsen efter Chelsea. Av denna anledning håller Tottenhambiljetter högre värde i nuläget än många av de tidigare säsongerna. Året före slutade de på tredje plats och i den senaste säsongen tog de hem en fjärdeplats. Att Tottenham har potentialen att ta hem titeln är därför ingen som tvivlar på, och kanske kommer det hända inom en snart framtid, men det måste åtminstone vänta till nästa säsong.

Med tanke på att säsongen 2018-19 börjar först den 11 Augusti finns det mycket som kan förändra läget för klubben och många fans hoppas på att se liknande starka resultat som klubben levererat de senaste åren. Drömmen om första vinsten finns alltid där.

För mer information om klubben kan man alltid besöka den officiella webbplatsen.