Att tippa på fotboll online har blivit en populär fritidssysselsättning de senaste åren. Måltipset och liknande har funnits i långa tider men med introduktionen av betting på nätet har det blivit tillgängligt för allmänheten på ett helt annat sätt en tidigare. Det allra senaste kallas live betting och innebär att man kan satsa under matchens gång med förändrade odds.

Stryktipset

För de flesta fotbollsfans är det ett kul sätt att höja spänningen i matchen ytterligare ett snäpp. Följer man regelbundet de stora ligorna har man förmodligen redan de kunskaper som krävs för att kunna pricka in några rätt som kan ge hyfsad utdelning. Två saker är viktiga när det kommer till att tippa: att förstå oddsen och att hålla koll på formförändringar i lagen du följer.

Höga odds indikerar små chanser att vinna och vice versa. Höga odds innebär större utdelning för dig. Det europeiska oddssystemet med decimalodds gör det enkelt att se hur mycket du kan vinna. Som exempel: ditt favoritlag har oddsen 1.76 för vinst i en match. Satsar du på att favoritlaget vinner och de också gör det, får du ut 17:60 kronor för varje satsad tia. Det blir alltså ingen jättevinst. Behöver du speltips och hjälp med att hitta de bästa oddsen kan du besöka Tippat.se. Det är en onlinesajt som erbjuder en mycket bred överblick över bettingmöjligheterna. De är synnerligen pålästa när det gäller spelobjekten, det vill säga matcherna i Allsvenskan, Premier League och andra stora fotbollsligor när det gäller att värdera chanser för den ena eller andra utgången av en match. Som spelare får du del av deras bästa råd såväl vad gäller objekten som hur man ska spela för att på ett optimalt sätt undvika förluster och kunna vara med på högoddsare.

Om man går in för sportsbetting är det givetvis bra att själv ha så god kännedom som möjligt av de olika inblandade spelarna och lagen och deras respektive dagsform. Den kunskapen skaffar man sig bäst genom att regelbundet följa fotbollsnyheter, något som de flesta fotbollsfans nog gör. Genom Aftonbladet kan man skaffa sig sin baskunskap.